MARLEEN VAN LANEN KUNSTEDUCATIE  
       
           
  Voor de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Zwolle verzorgde ik colleges kunstgeschiedenis voor eerstejaars studenten van de docentenopleiding en Vrije Kunst. In een kort tijdsbestek maakten studenten kennis met de hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis. Dit vereiste een strakke planning en het maken van keuzes: welk werk geeft het beste een beeld van een kunststroming en met welke kunstenaars moéten de studenten in ieder geval kennis maken?

Referenties

 
 
           
           
  Als docent op het Veurs Lyceum in Leidschendam verzorg ik lessen Cultureel Kunstzinnige Vorming en Beeldende Vorming voor leerlingen van de afdelingen HAVO en VMBO.

 

   
           
           
  Voor Stichting Edutainment Nederland verzorg ik naschoolse lessen op diverse basisscholen in Den Haag. Ik geef les in een breed vakgebied: van grafische vormgeving tot taal- of smaakontwikkeling. Zo ontwikkelde ik de lessenserie ‘Razende Reporter’. In 13 lessen werkten de leerlingen samen toe naar de publicatie van hun eigen nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over de creatieve en sportieve workshops op hun school.    
           
           
  Voor Het Penseeltje in Veldhoven verzorgde ik teken- en schilderlessen voor volwassenen. Hierbij maakten de cursisten kennis met diverse teken- en schildermaterialen en ontdekten zij dat er vele manieren zijn om tot beeldend werk te komen. Plezier in het schilderen stond voorop. Iedereen heeft zijn eigen stijl en manier van werken en als die eigen creativiteit de ruimte krijgt, ontstaan er echte pareltjes. Zo bleek regelmatig dat mijn cursisten veel meer in hun mars hadden dan ze zelf dachten!

Referenties

 
 
           
           
           
  WELKOM PROFIEL ONDERWIJS WORKSHOPS  
  CONTACT SCHILDERIJEN EDUCATIEF MATERIAAL TENTOONSTELLINGEN