MARLEEN VAN LANEN KUNSTEDUCATIE  
       
  REFERENTIES        
           
  “Marleen is op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van museumeducatie en ze is in staat creatieve ideeën om te zetten naar educatieve programma's die didactisch goed in elkaar zitten.”   Pia Westgren, senior educator, Mauritshuis  
       
 
  “Marleen van Lanen is een goede docent kunstgeschiedenis voor kunststudenten op HBO- niveau. De inhoudelijke en organisatorische kwaliteit van haar werk is prima. Ze eist van haar studenten dat deze het onderste uit de kan halen en ze kan zich in hun wereld verplaatsen.Marleen eist van zichzelf dat ze perfect voorbereid voor de klas staat. Ze weet de kunsthistorische canon te verbinden met het actuele kunstendebat. Wij hebben haar tijdens een ziektevervangingsperiode bij Art & Design ArtEZ Zwolle leren kennen als een waardevolle allrounder in het kunstenvak.”  
Nelleke Hendriks, coördinator Propedeuse A&D ArtEZ, Zwolle
 
  “Leuke lessen, fijne docent. Ze denkt echt met je mee als er een probleem is.”  
Opmerking uit de studentenenquête van ArtEZ
 
       
 
  “Marleen heeft geruime tijd als docente met veel enthousiasme bij onze schildersclub het Penseeltje les gegeven. Ze heeft ons op een leuke manier heel veel geleerd. Wij vonden het dan ook heel jammer dat we haar moesten laten gaan; we hadden haar heel graag als docent gehouden.”  
Willy Savenije, bestuurslid Het Penseeltje, Veldhoven
 
  “Marleen is een gedreven kunsthistoricus en een zeer enthousiaste lerares. Zij heeft in ons creativiteit losgemaakt die wij voordien niet voor mogelijk hielden. Op die wijze heeft zij ons, mede door haar positieve aanpak, veel schildertechniek en plezier in het schilderen bijgebracht.”  
Cursisten Teun, Chris, Pieter, Michiel, Marieke, Francien en Joke van Het Penseeltje, Veldhoven
 
       
 
  “Marleen van Lanen heeft essentieel onderzoek verricht naar een persoonlijk archief van Livinus van de Bundt. Dit ‘archief’ bestond uit een koffer die jarenlang onopgemerkt was gebleven in de kelders van de Vleeshal in Middelburg. […]. Mede door het grondige en systematische kunsthistorische onderzoek van Marleen was het mogelijk om de aanvankelijk voorziene kleine presentatie uit te breiden naar een volwaardige en spraakmakende tentoonstelling in GEMAK. Marleen heeft haar onderzoek dat in korte tijd afgerond moest worden met zorg en prijzenswaardige precisie gedocumenteerd en haar inbreng als assistant-curator bij zowel de publicatie als de inrichting van de tentoonstelling was onmisbaar voor het inspirerende en mooie eindresultaat.”  
Marie Jeanne de Rooij, directeur Vrije Academie en GEMAK, Den Haag
 
  "Marleen kan ontzettend veel werk verzetten in korte tijd. Daarbij blijft zij accuraat en precies èn verliest zij haar goede humeur niet. Nieuwe onderwerpen en vaardigheden weet ze zich heel snel eigen te maken.”  
Saskia Gras, onafhankelijk onderzoeker
 
       
 
  “Marleen is intelligent, werkt hard en is goed georganiseerd.”  
Ingrid Rollema, kunstenaar en initiatiefnemer Gegoten Lood #2
 
  “Marleen is een enthousiaste en gedreven kunsthistoricus met vele talenten. Ze is veelzijdig, grondig in haar aanpak en ze werkt zeer nauwkeurig. Bovendien is Marleen een prettige persoon met wie het plezierig is om samen te werken.”  
Ton Geerts, conservator Moderne en Hedendaagse Kunst, Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie, Den Haag
 
       
 
       
 
       
 
  WELKOM PROFIEL ONDERWIJS WORKSHOPS  
  CONTACT SCHILDERIJEN EDUCATIEF MATERIAAL TENTOONSTELLINGEN